ΕΤΑΙΡΙΑ

Η Άμπελος, ή στη λατινική Vitis Vinifera, ή αλλιώς Άμπελος η Οινοφόρος, χρησιμοποιείται από τη Νεολιθική κιόλας εποχή (περίπου 3000 π.Χ.) για καλλιέργεια και παραγωγή κυρίως του καρπού της, δηλαδή του σταφυλιού. Το σταφύλι, παραδοσιακά, μπορεί να καταναλωθεί ως έχει ή να χρησιμοποιηθεί για γλυκίσματα, για την παρασκευή σταφίδων ή οίνου ή και άλλων οινοπνευματωδών ποτών όπως το τσίπουρο, και τελικά και για την παραγωγή οινοπνεύματος (αιθανόλης). Έτσι και η Άμπελος Ο.Ε., αξιοποιεί κάθε οινοποιήσιμη και μη, ποικιλία σταφυλιού που διαθέτει προκειμένου να παράξει Φυσικά Προϊόντα από Ελληνικό Σταφύλι.

Η Άμπελος Ο.Ε. (Ambelos) δραστηριοποιείται στην οινοποίηση, την επεξεργασία χυμού και την παραγωγή προϊόντων από ελληνικό σταφύλι, για επαγγελματική χρήση, στη Βιομηχανία Τροφίμων και σε σημεία HO.RE.CA. Η έδρα της βρίσκεται από το 2012 στις Αρχαίες Κλεωνές της Νεμέας Κορινθίας, ενώ από το 2019 διαθέτει και μία δεύτερη βάση στην περιοχή Μύρτος της Πάτρας. Η Ambelos χωρίζεται σε δύο κτίρια, ένα Οινοποιείο και ένα Χυμοποιείο, προκειμένου να επιτυγχάνει δραστηριότητα αρίστης ποιότητας και να επικεντρώνεται σε κάθε παραγωγή προϊόντος με μεγαλύτερη επιτυχία.

Το Οινοποιείο: 
Στη βάση της Πάτρας, βρίσκεται το Οινοποιείο Ambelos, πρώην Οινοποιείο “Πατραϊκή” (Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Πάτρας), το οποίο αναβαθμίζεται συνεχώς, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένο σύμφωνα με τις σύγχρονες οινοποιητικές απαιτήσεις. Στο Οινοποιείο Ambelos στην Πάτρα, οινοποιούνται πελοποννησιακές ποικιλίες σταφυλής, με υψηλές προδιαγραφές, για την παραγωγή προϊόντων Bag in Box, Pet, αλλά και επιλεκτικά, ορισμένων εμφιαλωμένων, ενώ σαν εταιρία απορροφά τον μεγαλύτερο όγκο σταφυλιών και οινοποίησης του ομίλου SL Emperia Group. Οι επωνυμίες των σειρών προϊόντων της Ambelos που κυκλοφορούν σήμερα είναι: Κλήματα, Οινοχόος και Mirtos.

Το Χυμοποιείο: 
Η βάση της Νεμέας διαθέτει τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας Άμπελος Ο.Ε. και το χυμοποιητικό εργοστάσιο. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι εξοπλισμένες με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μηχανήματα και παρέχουν απεριόριστες δυνατότητες επεξεργασίας. Η εταιρεία μας στελεχώνεται από άρτια καταρτισμένο και επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό, αναπτύσσοντας συνεχώς νέα ποιοτικά προϊόντα. Η Άμπελος Ο.Ε. δραστηριοποιείται συγκεκριμένα στην παραγωγή σταφυλοχυμού, συμπυκνωμένου γλεύκους, σακχάρου σταφυλής και πετιμεζιού.

Οι χρήσεις των συμπυκνωμάτων μας είναι πλέον πολύ διαδεδομένες καθώς και αποτελούν τάση στην βιομηχανία τροφίμων, αντικαθιστώντας γλυκαντικές ύλες μιας παλαιότερης γενιάς. Είναι γνωστό πλέον ότι το σάκχαρο από το σταφύλι χρησιμοποιείται σαν υψηλής ποιότητας γλυκαντικό το οποίο δεν επιβαρύνει τον ανθρώπινο μεταβολισμό.

Στο πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνονται οι βιομηχανίες χυμών, αναψυκτικών, κονσερβών, παγωτών, γιαουρτιού, μαρμελάδας, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, οξοποιίας και άλλων συναφών της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εστίασης. Τα χαρακτηριστικά και οι συσκευασίες των τελικών προϊόντων ποικίλουν και είναι ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.

Ποιότητα

Η Άμπελος Ο.Ε. δημιουργεί προϊόντα υψηλής ποιότητας. Οι απαιτήσεις και η δυναμικότητα στον τομέα της παραγωγής των προϊόντων, επέβαλαν τη διασφάλιση της ποιότητας αυτής. Όλοι οι τομείς αναβαθμίζονται συνεχώς και τηρείται πίστη στους κανόνες που θεσπίζονται. Το σύστημα διασφάλισης ποιότητας πλαισιώνει τους τομείς της διοίκησης, της παραγωγής, των πωλήσεων και της διανομής. Η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή τις συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές και από αναγνωρισμένους φορείς Πιστοποίησης, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της. Η διοίκηση της εταιρείας Λαφαζάνη φέρει την ευθύνη, σε ότι αφορά την υποστήριξη του συστήματος, με τους αναγκαίους πόρους, τις υποδομές και τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων. Οι διαδικασίες λειτουργίας και παραγωγής των προϊόντων του οινοποιείου και του χυμοποιείου της Άμπελος Ο.Ε. είναι σύμφωνες με Σύστημα Διαχείρισης με βάση τις συστάσεις του Codex Alimentarius Commission, και φέρει Πιστοποιητικό HACCP.